Verhalen en tools

Op deze pagina delen we verhalen uit de gesprekken die we hebben gevoerd met verschillende Nederlanders. Ook ontwikkelen we, met de inzichten die we uit de gesprekken opdoen, tools die je kunnen helpen om ook thuis en op je werk het gesprek te voeren.

Beeld: Unsplash
  • in samenspraak met

Zarayda (33)

‘Voor mij begon het gevoel van ongelijkheid al vrij snel in mijn zwangerschap. Logisch natuurlijk, ik moest mijn leven aanpassen – geen alcohol meer, voorzichtig zijn op de fiets, mijn lichaam veranderde gigantisch. Je vriend staat er toch een beetje bij en kijkt ernaar. Hij is heel behulpzaam, maar je ‘draagt’ het toch in je eentje. De dynamiek in je relatie verandert behoorlijk, daar was ik niet op voorbereid.’ 
hele bericht lezen
Beeld: Unsplash
  • in samenspraak met

Lissa (29)

‘Mijn week verdeel ik ongeveer fifty-fifty tussen mijn baan en mijn kinderen. Ik werk parttime in de...

hele bericht lezen
Beeld: Unsplash
  • in samenspraak met

Mariam (24)

‘De medische wereld is nog behoorlijk hiërarchisch. Gender, leeftijd maar ook lengte spelen een heel grote...

hele bericht lezen
Beeld: Unsplash
  • in samenspraak met

Michael (47)

‘Natuurlijk vind ik dat mannen en vrouwen gelijke rechten hebben, maar dat betekent nog niet dat we...

hele bericht lezen
“De mannencultuur in de transportsector blijf ik lastig vinden. Er is geen ruimte voor het delen van persoonlijke of kwetsbare verhalen.”
Beeld: Unsplash
  • in samenspraak met

Bart (38)

‘Vanaf morgen ben ik eindverantwoordelijke voor de financiële doelstellingen van de organisatie waar ik al...

hele bericht lezen
“Het liefst werken we allebei fulltime, maar dan is de balans niet goed. Daarom werken we allebei vier dagen.”