Veelgestelde vragen

We gaan met jou en honderden andere mensen in gesprek. We stellen bijvoorbeeld vragen over de keuzes die jij maakt in de verdeling tussen je werk en je vrije tijd, je gezin en de zorg voor je huishouden. Door die gesprekken leren we hoe we in Nederland willen werken, en hoe juist niet. Verschil mag er zijn. Wat voor de één werkt, werkt niet voor de ander. Loop je nog met vragen rond? Dan helpen we je graag verder.

Vragen over Samenspraak

Ons land zit vol meningen, ervaringen en behoeften die gehoord mogen worden. De komende tijd vind je ons daarom op straat, aan keukentafels en in buurthuizen.

We gaan met jou en honderden andere Nederlanders in gesprek. We stellen bijvoorbeeld vragen over wat jij belangrijk vindt in je werk, wat je als een fijne werksfeer ervaart of hoe je je tijd verdeelt tussen thuis en werk.

Door die gesprekken leren we hoe we in Nederland willen werken, en hoe juist niet. Verschil mag er zijn. Wat voor de één werkt, werkt niet voor de ander. Hoe we precies onderzoek doen? Dat vertellen we je graag.

Iedereen heeft recht op gelijkwaardige kansen, de juiste behandeling en een veilige werksfeer – of je nou een man of een vrouw bent. Op dit moment is in Nederland nog niet alles eerlijk verdeeld. Dat zien we graag anders. Daarom luisteren we naar de verhalen, behoeften en oplossingen van een grote groep Nederlanders. We kijken naar hun werk-privébalans, de zorgtaken die ze op zich nemen en de onbewuste (of gedwongen) keuzes die daarin worden gemaakt.

Naar jou! We gaan graag in gesprek met iedere Nederlander, of je nou wel of niet werkt. Want alle meningen doen ertoe, dus ook die van jou.

We reizen door heel Nederland; je kunt ons vinden in buurthuizen maar ook op treinstations. In onze agenda zie je waar je ons kunt opzoeken.